UPF-test- en trainingszones

De definitie van een FTP-test is de maximale gemiddelde kracht die een atleet over een bepaalde tijd kan ontwikkelen.

Bij BKOOL Cycling kan er een FTP-test van 5-minuten en een FTP-test van 20-minuten uitgevoerd worden.

Afhankelijk van het in de test behaalde resultaat krijg je verschillende trainingsgebieden toegewezen, van de lichtste Z1 tot de meest veeleisende Z6.

Z1 1% tot 56% van je FTP Helpt je te herstellen.

Z2 56% - 76% van je FTP Verbetert het uithoudingsvermogen.

Z3 76% - 91% van je FTP Verbetert je aeroob vermogen.

Z4 91%-106% van je FTP Verhoogt je maximale prestatievermogen.

Z5 106%-121% van je FTP Helpt om je snelheid te verbeteren.

Z6 121%-150% van je FTP Verbetert je anaeroob vermogen.